Snel geld lenen voor verbouwing van uw woning?

Soorten Geld Leningen


Tweede Hypotheek

Een Tweede Hypotheek wordt alleen verstrekt aan consumenten met een eigen koop woning. Met een Tweede Hypotheek betaald u maandelijks een x-percentage van uw krediet limiet.

Tweede hypotheek aanvragen?

Veelvoorkomende vormen zijn 1%, 1.5% of zelfs 2%. Verschil Tweede Hypotheek en WOZ Krediet Een Tweede Hypotheek lijkt erg op een WOZ Krediet, echter is het nadeel bij een Tweede Hypotheek dat u een taxatie rapport nodig heeft om de overwaarde aan te tonen, afsluit kosten in rekening gebracht word en er een notaris voor nodig is om de Tweede Hypotheekte passeren.

Flexibiliteit
De flexibiliteit van een Tweede Hypotheek spreekt veel consumenten met een eigen koop woning aan. Zo kunt u met een Tweede Hypotheek op ieder gewenst moment boetevrij aflossen maar ook boetevrij een bedrag opnemen, tot uw kredietlimiet is bereikt.

Consumptieve doelen
De rente van een Tweede Hypotheek is variabel, waardoor de rente kan dalen maar ook kan gaan stijgen. Een Tweede Hypotheek wordt gebruikt voor het volgende consumptieve doel:

- Verbouwing van een woning
- Onderhoud van een woning
- Extra bestedingsruimte
- Andere consumptieve kredieten inlossen
- Aflossen schulden bij derden
- Aankoop van consumptieve middelen, zoals tv’s, auto’s, meubilair

Fiscaal Voordelig
Indien u uw woning verbeterd / onderhoud is de rente fiscaal aftrekbaar. Let wel op: Indien u het krediet (voor een gedeelte) niet aanwend tot een verbouwing/onderhoud van uw eigen woning, is deze niet fiscaal aftrekbaar. U moet kunnen aantonen dat u het Tweede Hypotheek heeft gebruikt voor verbetering en/of verbouwing van uw eigen woning.

Verschil Doorlopend Krediet en Tweede Hypotheek
Het verschil tussen een Doorlopend Krediet en een Tweede Hypotheek is dat de rente van een Tweede Hypotheek meestal lager ligt dan een Doorlopend Krediet. Dit met als reden dat bij een Tweede Hypotheekde bank de koop woning als soort van onderpand ziet, waardoor het risico voor de bank lager ligt.

Voorbeeld maandelijks bedrag
Een voorbeeld hoe uw maandelijks bedrag eruit zal komen te zien met een Tweede Hypotheek is als volgt:

Krediet limiet € 15.000,-
Rente op jaarbasis 4.7%
Kredietvorm Doorlopend Krediet 1%
Uw maandtermijn € 150,00

In uw bedrag per maand zit een gedeelte rente en een gedeelte aflossing in verwerkt. Hoe lager de rente, hoe meer u aflost per maand. Of hoe lager uw netto geleend bedrag, hoe meer u per maand aflost.

Voordelen van een Tweede Hypotheek:
- Fiscaal aftrekbaar indien gebruikt voor aankoop/verbetering van uw woning
- Veelal goedkoper dan een Doorlopend Krediet, maar ook goedkoper dan een creditcard en een roodstand limiet bij uw bank
- Flexibiliteit, u kunt zowel boetevrij opnemen als inlossen
- Depot mogelijkheid. Als u tijdelijk het geld niet nodig heeft kunt u het in depot laten zitten, waardoor u geen rente betaald

Nadelen van een Tweede Hypotheek:
- De rente is variabel, waardoor de rente kan stijgen en in extreme gevallen ook uw maandlast
- Alleen eigenaren van een koop woning komen in aanmerking voor een Tweede Hypotheek
- Bijkomende kosten zoals afsluit kosten en notariskosten - Taxatie rapport nodig

Tweede Hypotheek aanvragen?

Tweede hypotheek aanvragen met een negatieve BKR Registratie?
Geld lenen met een negatieve BKR registratie is niet bij elke bank haalbaar. Toch zou u als consument kunnen proberen om een Tweede Hypotheek met negatieve BKR Registratie aan te vragen, aangezien het bij OHRA vaak wel is gelukt:

Lening nu aanvragen

Andere soorten leningen:

Doorlopend krediet
WOZ krediet
Rente krediet
Tweede Hypotheek
Aflopend krediet
Aflossingsvrij kredietCopyright © 2023 Hoe Direct Geld Lenen.nl - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer